• Clubkampioenschap 2019

  Het te ruige weer liet niet toe om de tiende clubwedstrijd te varen en uitstel bracht geen soelaas. De plaatsen werden dan ook definitief na de negende wedstrijd. In feite was de toekomstige kampioen al eerder gekend. De titel ging opnieuw naar Philippe Carlier die de eerste 5 wedstrijden domineerde. Hij moest enkel overwinningen laten in de 6e aan Anders Bultinck en in de 7e aan Dirk Vandevelde. De achtste werd weerom een zege voor Philippe en ook de negende wedstrijd rijfde hij binnen.

  De ereplaatsen waren ook zo goed als bekend en moesten alleen nog bevestigd worden.

   

 • Jubileumfeest 50 jaar jong

  Zoals een paar keer aangekondigd is onze vereniging 50 jaar jong, en op 24 en 25 augustus zou dat gevierd worden. De weer- en watergoden waren ons gunstig gezind. Neptunus hield de blauwalgen weg zo dat er bij een warm zomerweertje gezeild kon worden, onder voorwaarde dat er wind was. Deze  liet het afweten in de voormiddag, zo dat de gegadigden  eens kennis konden maken met de fun van de sup. De namiddag compenseerde best goed met bij dit warme weer een wind die zware inspanningen zou vragen. Er konden 4 korte en 2 lange reeksen gevaren worden, met regelmatig een verrassende uitslag. Bij deze multidisciplinaire benadering toegankelijk voor alle types boten werden diverse groepen gemaakt. Een eerste waren de optimisten, gewonnen door Anders Bultynck. Een tweede groep waren de 50plussers. Hier won Ingrid Bellemans nipt van Dirk Vandevelde, die de voorzitter Luc Vermeesch vooraf ging. De anderen, de grootste groep, werden opgedeeld in eenmans- en tweemansboten. Bij deze laatste sprintte Arne Verbeke altijd ver voorop. Bij de solovaarders lag Tom Bellemans lange tijd voorop, maar in de zesde reeks stak Mendy Slabbinck hem genadeloos voorbij. De volledige resultaten zijn te vinden op onze website : www.spuikom.be

  Bij de proclamatie werd aan elke deelnemer een passende gedenkwimpel voor 50 jaar WOS overhandigd door de voorzitter. Tevens werd het oudste lid met 48 jaar  trouw in de bloemetjes gezet. Met een muziekje werd de overgang gemaakt via een korte receptie naar het keuzeavondmaal. Na het invallen van de avond konden wij nog genieten van de “lichtjes van de Spuikom”  Zij werden gepeddeld door diverse kajaks, wat een feeërieke aanblik gaf vanop het terras.

  Na de drukke zaterdag volgde een zachter zondagsprogramma. De modelbouw uit Bredene was er te gast in de clublokalen met een gevarieerd aanbod van oorlogsschepen, commerciële vaartuigen en visserssloepen.

  Sloepen, in ware grootte, eisten de aandacht op in een sloeperrace per twee naar op het eerste zicht te ver geankerde boeien. Niet minder dan zeven teams met ronkende namen waren present om twee uitdagingen aan te gaan. Deze heetten opgesomd volgens het eindresultaat : De Triathloners; De Waterratjes; D’ uitgoanders; Ploeg van de Schipper; Familiy man; De Balou’s en  Family woman. De Triathloners namen een ingestudeerde vliegende start in de eerste reeks en klokten enkel door zichzelf te verbeteren tijd af. Ietwat oevermoedig gingen zij in de tweede reeks te vroeg over de startlijn. Met hun spierkracht en aangevuurd door Daniëlle, een echte triatlondiva, slaagden zij er toch in de beste tijd over de twee reeksen neer te zetten. Het werd een finale tegen de Waterratjes, ervaren in het hanteren van de peddels, waarbij de spierkracht het haalde van de ervaring. Op een laat middaguur kon dan ook de vrolijke en sportieve voormiddag aan de bar worden afgesloten.

   

 • Clubkampioenschap (tussenklassement na wedstrijd 08)

 • Jubileumwedstrijd 24 augustus 2019

  Toelichtingen zeilwedstrijd

  Inschrijvingen

  Wanneer? Voor 17 augustus   

  Hoe? Per mail aan:

  schipper@spuikom.be

  bernard.vanherzeele@gmail.com

  Gegevens

  Type boot

  Naam & leeftijd zeiler

  Start

   

  Briefing 10u00

  Eerste reeks 10u30

  Races

  Voormiddag 2* reeksen

  Namiddag 3* reeksen

  *volgens weersomstandigheden

  Stop

  Einde wedstrijd 16u30   

  Proclamatie 18u00

  Kostprijs

  Gratis

  Indeling

  Optimist:11 jaar in 2019 of jonger

                12 jaar en meer in 2019

  Alle boten: 50 jaar of min in 2019

                    Ouder dan 50 jaar

  Aantal

  Alle boten: beperkt tot 40

  Optimist: kan beperkt worden

 • Clubkampioenschap

  Na 5 van de 10 wedstrijden zag het er naar uit dat Philippe Carlier moeiteloos zijn zoveelste trofee als clubkampioen zou mogen in ontvangst nemen. Vorig jaar was de uitdaging om geen enkele wedstrijd te verliezen. Dit jaar kon de lat hoger gelegd worden om zonder verlies van één reeks kampioen te worden met 100% .

  Dit lukte wonderwel gedurende vijf wedstrijden. Op 13 juli ging de zesde wedstrijd door met grotere belangstelling en concurrentie. De familie Bultynck was met Lander, Anders en hun moeder Ingrid Bellemans vertegenwoordigd. Anders en Ingrid zeilden op optimist. Door de hoge handicapfactor en ook hun talenten konden zij Philippe, niet letterlijk maar naar resultaat, de wind uit de zeilen houden. Het was van bij de start uitkijken wat dit zou geven in deze 6de wedstrijd .

  De eerste reeks werd overtuigend gewonnen door Ingrid, voor Anders er Philippe.

  De tweede en derde reeks werden gewonnen door Anders en Philippe kon de laatste reeks op zijn naam schrijven.

  In de einduitslag gaat Anders dan ook Philippe vooraf, gevolgd door Ingrid. Behalve deze strijd aan de top werd de wedstrijd bij zeer gunstig zeilweer door alle deelnemers gesmaakt naar ambiance en spanning. Bij de start van de tweede reeks kon er eens enthousiast geplaneerd worden met de neus in de warme zomerwind.

  In het globaal klassement na 6 wedstrijden staat Philippe Carlier onbedreigd aan de leiding. Anders nestelt zich met zijn hoog puntentotaal van de wedstrijd direct op tweede plaats. Voor de  ereplaatsen komen nog diverse kandidaten in aanmerking. Het best geplaatst zijn Frederik Valcke en Luc Vermeesch. Alles ligt hier nog open.  Er zijn immers nog 4 wedstrijden te varen en andere talenten kunnen door een paar goede uitslagen de ereplaatsen wegkapen, maar Philippe bedreigen wordt moeilijk.

  De resultaten kan U hieronder terugvinden.

   

 • 50 jaar WOS

 • 50 jaar WOS

  WOS 50 jaar 
   Vijftig jaar geleden staken enkele dertigers en schoolvrienden de koppen bij elkaar om hun ontspannende sport vorm te geven. Een nieuwe zeilclub van én te Oostende werd te water gelaten. De club was voor kleinzeilerij met familiale en vriendschappelijke, sportieve en recreatieve ambities. 
   De bootjes werden te water gelaten in de Kalkaert. Het was de plaats waar de combinatie van sportieve krachten en nautische inzichten op de proef werd gesteld. Het klinkt dan ook normaal dat de eerste en stichtend voorzitter Etienne Lingier, de directeur van de Visserijschool van Oostende was. 
   
   
   
  Een viertal jaar later kon de club verhuizen naar de Spuikom in Oostende om kort daarop een nieuw pand te mogen betrekken.  In de loop van die 50 jaren werden goede contacten opgebouwd en onderhouden met de Marine, die nu samen met de zeescouts FOS de naaste goede buren zijn. Ook de kajakkende Waterratjes vonden een veilige thuishaven in de Watersport Oostende Spuikom. 
   Diverse watersporten komen aan bod : surfen, zeilen, kajakken en suppen. Vanuit het DNA der stichters, 
  afkomstig uit het onderwijs, is er steeds heel veel interesse geweest voor de jeugdwerking. Dit ligt mee aan de basis voor de groei van de zeilschool, op een beschut binnenwater gevuld met zeewater. 
   
   
   
  Vijftig jaar zal niet voorbij gaan zonder speciale activiteiten en festiviteiten. Een overzicht hiervan zal je kunnen vinden op onze website : www.spuikom.be 
   Alvast een voorsmaakje van het feestprogramma


   Zaterdag 24 augustus 2019

  - 10u00 open zeilwedstrijd *
  - 18u00 prijsuitreiking en receptie met live muziek
  - 19u30 feestmaaltijd *
  - 21u30 fakkeltocht met kajaks
  - 22u00 party time

  25 augustus 2019
  - doorlopend demo modelbouw Bredene
  - 2e hands markt watersportmateriaal *
  - 10u30 sloepenrace * ( team = 4 roeiers + stuurman ) 

  * inschrijven bij Ivo "schipper@spuikom.be" 


   Namens het bestuur : WELKOM 

 • info zeilkampen

  Zeilkampen zomer 2019

  De zeilschool Watersport Oostende Spuikom organiseert in de zomer 2019 zeilweken voor jonge zeilertjes, zowel voor beginners als gevorderden, voor jeugdige zeilers en volwassenen.

  De weekstages gaan door van maandag tot vrijdag, dagelijks van 10u tot 17u. De cursus omvat een theoretisch en praktisch gedeelte. De cursussen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers. 

  De zeilschool Watersport Oostende Spuikom is aangesloten bij de Wind en Watersport Vlaanderen . De zeilschool behaalde het VYF jeugdlabel voor erkende zeilschool


  Onze zeilschool heeft terug nieuwe zeilboten  aangekocht : RS Tera en RS Feva

  De RS Tera is bedoeld voor de kinderen die na de optimist de volgende stap willen maken, die wat sportiever willen zeilen !

   De RS Feva is een meermansboot uitgerust met Genakker . Een echte en leuke uitdaging voor de jeugd

   

  Onze nieuwe RS Quest, was een schitterende aanwinst vorig jaar !!!

  De gevorderde zeilers konden hun zeilniveau  upgraden;

   

  Inschrijven en info via www.spuikom.be zie zeilschool

        

     

   

  Voorbereidende cursus tot het A-brevet op 27 juli (les Aero en Hydrodynamica) en van 5 tot 9 aug.

  Het A-brevet is een nationaal brevet en een bewijs van een aantal zeilvaardigheden op tweemansboten tot 20 m² zeiloppervlakte. 
  Lesboten : '420'
  Deze cursus wordt gegeven voor jongeren en volwassenen en is heel verrijkend.
  Voor de jongeren is dit de cursus om zich voor te bereiden tot het lesgeven. 
  De voorwaarden tot inschrijving zijn :
  zwembrevet 50 meter; aanbevolen leeftijd 15 jaar (minimum  leeftijd 14 jaar) in het bezit zijn van een brevet meermansboten evolutie 1.

  Watersportdag zondag 5 mei

  Op zondag 5 mei gaat de jaarlijkse watersportdag door in de Watersport Oostende Spuikom !
  Iedereen is welkom om gratis het plezier van de volgende watersporten te leren kennen : zeilen, kayakken, SUP (standing up Paddle) !!!!!!!!
  Het is voor u misschien de eerste keer om te smaak te pakken te krijgen.
  Er wordt gezeild op een meermansboot met monitor, kinderen kunnen kennismaken met de optimist, Kajakken en SUP onder begeleiding. Vooraf inschrijven via de website

   http://ikwatersport.be/Activiteit/zeilen-optimist-zeilen-meermansboot-stand-up-paddle-kayak--05-05-2019

 • Q-cup 11/05/2019

  Op 11 mei vond de Q-cup plaats, zoals elk jaar hebben alle jonge zeilertjes zeer goed gevaren. Proficiat! 

  Achternaam Voornaam Totaal
  Baert Kornèl 146
  Beirens Victor 115
  Boone Floris 143
  De Cock  Kato 139
  Dekeyzer Ilke 25
  Hofman Laure 85
  Meynen lotte 160
  Middernacht Ethelle 30
  Middernacht Justine 24
  Muylle Casimir 156
  Nolf Frederic 117
  Nollet Ward 140
  Rijsbrack Luca 0
  Vanden Abbeele Emiel 127
  Van Der Donck Bob 135
  Van Der Donck Lode 156
  De Cleir Quinten 154
  Hoens Otto 183
 • Wedstrijd Optimist Nationaal 5 / Benjamin 6 / Rookie 4 Zaterdag 25 mei 2019

  De NOR is beschikbaar. U kan de NOR bekijken onder de rubriek "Activiteiten"

Pagina 1 van 2 Volgende