Kajak Informatie

Wie zijn wij?

Kajakclub De Waterratjes werd opgericht in 1992. Via enkele tussenstations - Boudewijnkanaal Dudzele, Polderwind Zuienkerke en St-Pietersplas Brugge - kwamen we in april 2008 op de Spuikom terecht bij de WOS. Hier vonden we onderdak voor al het kajakmateriaal en konden we onze activiteiten hernemen.

Wat doen we?

De club staat open voor iedereen die houdt van gezonde ontspanning in en op het water. Er wordt gestart met initiatie op de Spuikom. Eens je de basiskneepjes onder de knie hebt kan er worden uitgeweken naar zee of naar het stromende water in de Ardennen. De klemtoon ligt bij ons op het recreatief varen. Er is geen competitie of prestatiedruk mee gemoeid. Iedereen vaart op eigen tempo en volgens eigen mogelijkheden. Er worden regelmatig uitstapjes gemaakt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Tijdens de wintermaanden trainen we in het zwembad van Bredene. We geven initiatie eskimotage en leren er enkele reddingstechnieken aan. Bij uitstapjes naar de Ardennen wordt er kennis gemaakt met "wildwatertechnieken". We trekken ook regelmatig naar zee, waar we leren surfen in de branding. De hiervoor vereiste technieken worden ook stapsgewijze aangeleerd. Als je het iets rustiger aan wilt doen dan kun je deelnemen aan de verschillende toertochten die op Vlaamse waterlopen worden ingericht. Je ziet er is voor elk wat wils.

Wie kan er in de club terecht?

Wij staan open voor iedereen die houdt van ongedwongen, gezellig samen sporten zonder drukdoenerij. De leeftijd van de leden varieert van 10 tot 40+. De enige vereiste die wij stellen is dat deelnemers over een zwembrevet beschikken. Eigen materiaal is niet nodig, in de club is alles voorhanden. We beschikken over een 40-tal kajaks voor klein en groot.

Contacteer de verantwoordelijke Patrick Dieussaert.